Wel of niet verzekerd!

Varvik Uitvaartzorg is er voor iedereen. De organisatie beschikt over een mooi uitvaartcentrum, drie uitvaartleiders en een verzorgingsteam, een eigen drukkerij en eigen rouwvervoer. Of je nu wel of niet verzekerd bent, iedereen is welkom. Maar omtrent verzekeren zijn nog veel onduidelijk heden en vragen. Immers, verzekeren hoe dan? Kapitaal of natura verzekering? En wat is een kapitaal-uitvaartverzekering? en wie kiest uitvaartondernemer? Een kapitaal-uitvaartverzekering is een verzekering waarbij, na het overlijden, het verzekerde bedrag uitgekeerd zal worden aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen met dat uitgekeerde kapitaal de uitvaart geheel naar eigen wens regelen. Met een kapitaalverzekering beslissen mensen dus zelf hoeveel geld er beschikbaar is om de kosten van de uitvaart te betalen en met welke ondernemer dit wordt gedaan. Wat opvallend is is dat veel mensen niet weten dat zij zelf kunnen beslissen welke uitvaartondernemer de uitvaart gaat doen. In de praktijk laten mensen dat vaak aan de verzekeraar over. Wij willen echter toch benadrukken: U en uw nabestaanden kiezen de uitvaartverzorger zelf en niet de verzekeraar.

VOORDELEN VAN EEN KAPITAAL-UITVAARTVERZEKERING

  • De nabestaanden kunnen het verzekerde bedrag vrij besteden.
  • Er is maximale flexibiliteit.
  • Vrij keuze uitvaartondernemer.
  • De premies zijn lager, u betaalt alleen voor datgene waar u zelf voor heeft gekozen.

Bij het afsluiten van een kapitaal-uitvaartverzekering is het belangrijk om te weten wat de uitvaartwensen zijn en wat de kosten daarvan zijn. Hiermee wordt voorkomen dat mensen over- of onderverzekerd zijn. Ook is het goed om, bijvoorbeeld om de paar jaar, nog even na te gaan of de wensen omtrent de uitvaart nog steeds dezelfde zijn. “Bij Varvik Uitvaartzorg hebben we hiervoor een speciaal uitvaartcodicil”. Hierin worden een aantal keuzes rondom de eigen uitvaart rechtsgeldig vastgelegd. Het uitvaartcodicil wordt door ons vrijblijvend aangeboden.

NATURAVERZEKERING

Bij een natura uitvaartverzekering worden producten en diensten geregeld. Bij deze verzekering liggen de zaken net even anders. Mensen hebben dan namelijk niet altijd de vrije keus om een uitvaartverzorger te kiezen. Maar, omdat wij een organisatie zijn zonder winstoogmerk, komt het geregeld voor dat bij ons kosten lager zij, dan bij de door de verzekeraar aangewezen of geadviseerde uitvaartverzorger. Ofwel: mensen met een natura uitvaartverzekering doen er ook goed aan om bij ons langs te komen, zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Iedere eerste dinsdag van de maand houden wij een inloopmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.